Feest op de Wijchense Molen!
De molenwinkel bestaat 10 jaar

De hele maand mei staat op de Wijchense Molen in het teken van het 10-jarig jubileum van de molenwinkel. Ieder weekend vieren we dit met verschillende festiviteiten op de molen. Broodbakkers kunnen meedoen met de bakwedstrijd en hun brood laten keuren door Jacques van Ewijk (bekend van Heel Holland Bakt) en Erik van Rodijnen (bakkerij BRodijnen). De Nationale Molendag staat voor de deur en er staat een heuse Hollandsche dag gepland!

De afgelopen 10 jaar heeft molenaar Jeroen van de Water flink aan de weg getimmerd op de Wijchense Molen. De winkel is uitgegroeid tot een volwaardige molenwinkel met een ruim assortiment van meelsoorten, bakmixen voor brood, cake en taart en verschillende verse streekproducten. Als deze ambachtelijke producten vinden de afgelopen jaren via de molenwinkel én via de webshop hun weg naar een nog steeds groeiende groep professionele én thuisbakkers. En dat vieren we!

Programma feestmaand

Zaterdag 6 meiBakwedstrijd – 14.00 uur

Laat je broodbakkwaliteiten keuren door een échte bakker en de molenaar. Bak brood van tarwe volkorenmeel met gist of desem, zout en water. Geen kunstmatige toevoegingen. Decoreren mag. Jury: Jacques van Ewijk (bekend van Heel Holland Bakt) en Erik van Rodijnen (bakkerij BRodijnen). Bak jij mee? Geef je op in de molenwinkel!

Zaterdag & zondag 13 & 14 meiNationale Molendag

ZA 10.00 – 17.00 uur | ZO 12.00 – 17.00 uur

Tijdens de Nationale Molendag is de molen het hele weekend geopend. Dit is je kans om de molen eens van binnen te bekijken. Wil je weten hoe het meel gemaakt wordt? Ga mee met een rondleiding en kom van alles over de molen te weten. Daarna kun je genieten van een lekkere molenpannenkoek. Kinderen kunnen zich vermaken op het luchtkussen.

Zondag 20 meiHollandsche dag

12.00 – 17.00 uur

Er zijn volop Hollandsche spelletjes, zoals koekhappen, sjoelen, spijker poepen, zaklopen. Doe jij mee? Stempelkaart €3,-. Stempelkaart vol? Dan ontvang je een leuke verrassing. De dag wordt muzikaal opgesierd door draaiorgel “Korsikaan”.

“Hieperdepiep!!”

Wijchense Molen

Bronckhorstlaan 11

6602 BG Wijchen

The Netherlands

Openingstijden

Donderdag: 10:00 - 17:00

Vrijdag: 10:00 – 17:00

Zaterdag: 9:00 – 17:00

© 1799 - 2023 | Wijchense Molen

Designed by