Molenteam

De Wijchense Molen draait natuurlijk niet uit zichzelf. De molen en het bedrijf hebben de juiste mensen nodig om optimaal te draaien. Mogen we je daarom voorstellen aan ons fantastische molenteam?

“Dit team staat klaar om jouw te helpen!”

Jeroen van de Water - Molenaar

25 april 2009, de dag dat Jeroen van de Water voor het eerst meedraait op de molen. ‘Die dag ben ik helemaal verknocht geraakt aan het malen met de molen.’ Op 1 april 2013 neemt Jeroen het stokje over van voorganger Jan-Willem Bökkers, van wie hij de fijne kneepjes van het vak leert. Zijn favoriete moment in de molen? “Zittend op de pen balk van de kap als het flink waait. Dan pas voel je dat de molen leeft! Tandwielen die draaien en de wind die door het pand heen beukt. Ongelofelijk met hoeveel kracht dat gepaard gaat!”

Jeroen zorgt samen met zijn team dat de molen blijft draaien en dat het pand behouden blijft voor de toekomst. De productie van het meel ligt in Jeroen zijn handen, letterlijk en figuurlijk! “Het is heerlijk om met zo’n natuurlijk product te werken. Met je handen het meel voelen en zo controleren of de kwaliteit goed is, daar geniet ik van.” Zijn enthousiasme wil Jeroen het liefst met heel de wereld delen. “De hele wereld mag weten hoe bijzonder en uniek deze molen is. Een oeroud monument dat nog steeds volop in productie is!”

Theo van de Water - Alleskunner

Theo is vaak in de molen te vinden. Voor het bijhouden van al het groen op de Molenberg, het afwegen en inpakken van bakproducten en talloze andere hand- en spandiensten. Handig is Theo zeker, zelfs de toonbank heeft hij voor de opening samen met Jeroen in elkaar getimmerd.

Naar eigen zeggen is de molen voor Theo ‘De prins op de Wijchense belt’. Ook is hij graag in de molenwinkel. “De plek waar bezoekers komen om gezellig een praatje te maken met de verschillende mensen. Daar geniet ik van!” De toekomst van de Wijchense Molen ziet Theo met zelfvertrouwen tegemoet. “Rijkdom met windkracht mee!” Stelt hij met een grote glimlach.

José van de Water - Winkelmanager

José is naar eigen zeggen sinds zaterdag 15 juni, 2013 vanaf 10:00 werkzaam bij de Wijchense Molen. Haar precisie en expertise komen uitstekend van pas in het leiden van de winkel onderin de molen, het testen van producten, het doen van inkopen en allerlei andere werkzaamheden. De winkel is haar favoriete onderdeel van de molen. ‘In de winkel geef ik mensen aandacht, advies en service. Zo behaalt iedereen een maximaal resultaat bij het thuisbakken.

Een warm welkom, daar kun je als bezoeker van de molen altijd op rekenen als José achter de toonbank staat. En ze is trots op het bedrijf en haar zoon. “Het is een geweldige molen alsook het meel en de molenaar!”.

Wim Rutten - Lerend Molenaar

Wim is al twee jaar betrokken bij de Wijchense Molen en leert er de fijne kneepjes van het vak. Een van zijn favoriete plekken is onder de as van de wieken. “Je hoort de wieken zoeven en je kunt echt voelen of de molen met zijn kop in de wind staat, prachtig.” Een eerbiedwaardige machine met een ziel, zo beschrijft Wim de Wijchense Molen in één zin. De toekomst van de molen ziet Wim rooskleurig in. “De Wijchense Molen gaat in de toekomst zijn bestaansrecht blijven bewijzen, zowel in cultureel als in economisch opzicht. Er is vanuit de Wijchense omgeving en zelfs ver daarbuiten heel veel belangstelling. De meeste mensen zijn onder de indruk van de klassieke technologie en van onze producten.”

Wijchense Molen

Bronckhorstlaan 11

6602 BG Wijchen

The Netherlands

Openingstijden

Donderdag: 10:00 - 17:00

Vrijdag: 10:00 – 17:00

Zaterdag: 9:00 – 17:00

© 1799 - 2024 | Wijchense Molen

Designed by