School

“Een molen… Dat is toch een toren met wieken eraan?” Dit is een vraag die zomaar kan vallen in een klaslokaal. Maar molens doen veel meer dan alleen maar draaien in de wind. Zonder molens was half Nederland nu water geweest, zonder molens had men vroeger geen brood en zonder molens zou de Nederlandse cultuur niet zijn zoals hij vandaag de dag is. 

Veel molens in Nederland staan vandaag de dag stil en worden niet meer gebruikt voor productie. De Wijchense Molen draait echter op volle toeren! Molenaar Jeroen laat de molen dagelijks draaien en maalt meerdere soorten graan. Schoolklassen zijn welkom in de Wijchense Molen. Molenaar Jeroen staat met vol enthousiasme klaar om vragen te beantwoorden, een rondleiding te geven en het bijzondere proces van de molen te delen. Een unieke kans voor een schooluitje dat leerlingen niet snel zullen vergeten!

“Een molen… Dat is toch een toren met wieken eraan?”

 

Lesbrief

Om het bezoek aan de molen meer waarde te geven is er een lesbrief ontwikkeld. Deze is bedoeld voor leerlingen uit de groepen 3, 4 en 5 en bestaat uit twee lessen van een half uur of één les van een enkel uur. In deze lesbrief staat het proces van de molen centraal. Wat doet een molenaar? Hoe werkt een molen en waar wordt deze voor gebruikt? Het uitgangspunt van deze lesbrief is dat hij doorgenomen wordt vóór het bezoek aan de Wijchense Molen. 

Op deze manier komen de leerlingen voorbereid op bezoek bij de molen. Molenaar Jeroen is pedagogisch geschoold en deze lesbrief sluit aan bij onderwijs kerndoel 56: Kunstzinnige Oriëntatie. De leerlingen verwerven enige kennis over en krijgen waardering voor aspecten van cultureel erfgoed.

Wijchense Molen

Bronckhorstlaan 11

6602 BG Wijchen

The Netherlands

Openingstijden

Donderdag: 10:00 - 17:00

Vrijdag: 10:00 – 17:00

Zaterdag: 9:00 – 17:00

© 1799 - 2024 | Wijchense Molen

Designed by