Toerisme

De Wijchense Molen biedt voor toeristen tal van redenen om onze bijzondere molen te bezoeken. De Wijchense Molen is uniek ten aanzien van andere molens en een belangrijk stuk Wijchense geschiedenis. Binnen de regio is onze iconische molen de enige die dagelijks in bedrijf is met het malen van graan. Molenaar Jeroen kan alles vertellen over de werking van de molen, het molenaarsambacht en de geschiedenis van de molen. Ook kunnen toeristen in onze molenwinkel een cakeje bij de koffie nuttigen of producten aanschaffen om thuis een heerlijke traktatie op tafel te zetten.

Een bezoek aan onze molen is op donderdag en zaterdag mogelijk en makkelijk te combineren met een fietstocht door het land van Maas en Waal. Ook met de auto is de molen goed te bereiken vanwege de gratis parkeergelegenheid aan de overzijde. Vraag naar een rondleiding, neem plaats op ons kleine terras voor een kop koffie of geniet van het uitzicht op de molenheuvel. Let op! Voor een rondleiding met grote groepen dient een afspraak gemaakt te worden.

“Een unieke locatie met producten rechtstreeks van de molensteen.”

 

Molenwinkel

Onze molenwinkel bevindt zich onderin de Wijchense Molen. Door de ronde schappen die meelopen met de originele bouw van de molen heeft onze winkel een unieke uitstraling. Daarnaast zorgt de geur van meel en het kraken van de wieken voor een unieke sfeer. Van cake- en broodmix tot noten en allerlei soorten bloem en meel. Onze molenwinkel is een unieke locatie waar je bakproducten niet uit de fabriek komen maar rechtstreeks van de molensteen. Heerlijk puur en met de beste ingrediënten.

Wijchense Molen

Bronckhorstlaan 11

6602 BG Wijchen

The Netherlands

Openingstijden

Donderdag: 10:00 - 17:00

Vrijdag: 10:00 – 17:00

Zaterdag: 9:00 – 17:00

© 1799 – 2020 | Wijchense Molen

Designed by